...Wie zijn wij?

Wij zijn de scouts en gidsen van de scoutsgroep 'den41' uit Merksem. Wekelijks komen wij samen om ons uit te leven in de gezonde buitenlucht van het fort van Merksem. Het fortje met zijn aparte omgeving leent zich prima als plaats om te spelen en om andere activiteiten te doen. Voor grotere bosspelen bevindt het Peerdsbos zich op wandelafstand.

Vanaf 6 jaar kan iedereen zich aansluiten, waarna de leden worden ingedeeld in leeftijdsgroepen, takken genoemd. Onze vijf takken: kapoenen, welpen, jonggivers, givers en jins beleven week in week uit een scoutservaring op hun maat. Vanaf jonggiver spelen technieken, zoals sjorren, kaartlezen en tenten opzetten, een grotere rol, zodat zij op het einde van het jaar hun plan kunnen trekken op het tentenkamp.

Zaken zoals een weekend en een kamp zijn een geweldige gelegenheid om eens uit de dagelijkse sleur te stappen en vormen hoogtepunten in het scoutsjaar. Daarnaast staan er jaarlijks nog een paar vaste toppers op het programma zoals een barbecue, een kaas-en wijnavond(met optredens van de leden), een nieuwjaarsreceptie, een paasbloemenverkoop en een pannenkoekendag. Hierbij kunnen we rekenen op de steun van onze bereidwillige ouderpatrouille.

We gaan ook 1 maal per jaar op groepsweekend zodat alle leden van onze groep mekaar leren kennen over alle leeftijden heen.


...Praktisch

Onze bijeenkomsten, vergaderingen genoemd, vinden drie maal per maand plaats, met uitzondering van de zomermaanden. Zij gaan door op zaterdag: twee maal tussen 14u en 17u en een maal van 10u tot 17u. Meer informatie vindt u telkens in ons maandelijks blaadje 'den durver'.

Datums voor weekenden en kampen worden ruim op voorhand meegedeeld via een brief en worden (hopelijk) op deze site geplaatst. Het scoutskamp valt meestal begin juli.

Wij verwachten ook van onze leden dat ze steeds in uniform naar de scouts komen, meer informatie hierover vindt u hier.